Хіти тижня. На жаль, у масовій серії його не побачили: Найкрасивіший радянський мікроавтобус було розроблено в Україні (фотофакти)

В інтернеті опублікували фотографії радянського мікроавтобуса «Старт», що випускався в обмеженій кількості в 1963-1970 роках. Мабуть, це був найкрасивіший мікроавтобус, створений в СРСР, повідомляють Патріоти України з посиланням на MMR – motor media review.

«Старт» розробили на Сєвєродонецькій авторемонтній базі за допомогою фахівців ВО «Склопластик». У ньому широко використовувалися комплектуючі від ГАЗ-21 «Волга».

Головною особливістю цього мікроавтобуса, крім дизайну, було те, що його кузов робили з пластмаси. Природно, це була спеціальна пластмаса, розроблена інженерами ВО «Склопластик».

Мікроавтобус оснащувався таким же мотором, що і ГАЗ-21 «Волга». Це двигун ЗМЗ-21. На жаль, джерела замовчують про динамічні характеристики «Старту». Думаємо, для свого часу вони були вельми пристойними.

«Старт» випускали в невеликій кількості в декількох містах – в Сєвєродонецьку, Донецьку і Луганську. Цікаво, що один такий мікроавтобус можна побачити навіть у знаменитій радянській кінокомедії «Кавказька полонянка».

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...