Хіти тижня. Набагато більше офіційних показників: Вчені підрахували ймовірне число заражених коронавірусом в Україні

Згідно з результатами моделювання, в Україні станом на 31 березня було інфіковано 12 986 осіб.

Вчені Оксфордського університету на підставі моделювання дійшли висновку, що реальна кількість заражених коронавірусом в Україні - 12 986 осіб. Про це повідомляється на сайті дослідників, передають Патріоти України.

Оксфордське дослідження засноване на моделі "susceptibility-infected-recovered" ("сприйнятливі - інфіковані - одужали") на основі статистики випадків захворюваності і смерті у Великій Британії та Італії.

На думку дослідників, ця модель - найбільш правдоподібне припущення про поведінку вірусу. Згідно з результатами моделювання, в Україні станом на 31 березня було інфіковано 12 986 осіб. Офіційно в Україні за станом на 31 березня було зареєстровано 618 хворих на COVID-19.

При цьому науковці моделювали ситуацію з коронавірусом в Україні, ґрунтуючись на тому, що в країні проживає 45 млн чоловік.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...