Хіти тижня. "Началось, бл*дь": У Києві касирка облаяла покупчиню за прохання говорити українською

У київському супермаркеті NOVUS касирка лайкою відреагувала на прохання покупчині обслуговувати її українською мовою. Про конфліктну ситуацію повідомила Ганна Сокіл, скриншотом допису якої поділилися на сторінці спільноти "Рух "За мову" у Facebook, передають Патріоти України.

Зрештою керівництво компанії відреагувало на інцидент і покарало як згадану касирку, так і її начальницю. "Супермаркет NOVUS, вашим операторам закон неписаний? У вас було 1,5 роки підготувати персонал і навчити спілкуватися українською, якщо вже за 30 років Незалежності мама з татом не навчили. Відповідь касирки на прохання обслуговувати українською: "Началось, бл*дь". Це вважається прийнятним? За що ваш HR-менеджер отримує заробітну плату? Чи ви маєте бажання принижувати українців? Так у вас це не вийде", – обурилася Сокіл.

Вона зажадала, аби ситуацію негайно розглянули і покарали ініціаторку конфлікту. Крім того, дівчина оцінила роботу старшої касирки Оксани Семчук в 0 балів.

Невдовзі дівчина отримала відповідь від керівництва магазину, в якій її запевнили, що застосували санкції проти своїх співробітників. "Касирку, яка обслуговувала вас, було депремійовано. Також їй було винесено сувору догану. Страшу касирку Семчук Оксану звільнено, а з усім персоналом проведено профілактичну бесіду. Ми в жодному разі не хотіли образити вас, а також наш український народ, але наслідки його тривалої русифікації ще даються взнаки", – йдеться у листі керівниці магазином Ольги Полянічевої.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...