Хіти тижня. Надсилають "подарунок" на "Нову пошту": Українці стали жертвами нової шахрайської схеми

Українцям по всій країні приходять "подарункові сертифікати на 1500 грн" на покупки в ювелірних магазинах, яких не існує.

Сертифікати надсилають післяплатою у відділення "Нової пошти", однак щоб отримати "подарунок", доведеться віддати 90-150 грн і сплатити поштові послуги. Таким чином жертви шахрайської схеми повинні оплатити посилку і ще окремо заплатити за непотрібний пластик. Деталями нової схеми діляться українці на своїх сторінках у Facebook, передають Патріоти України.

"На день народження мені прийшла посилка (конверт) на відділення "Нова Пошта" невідомо від кого і яку я не очікувала. У посилці вітальна листівка і подарунковий сетіфікат на 1500 грн у ювелірний магазин. Дані відправника, звичайно, мені ні про що не кажуть ... Але в інтернеті знайшла інформацію, що це шахрайство. Магазину такого не існує", – розповідає на своїй сторінці у соцмережі Анна.

Що цікаво, шахраї також мають базу даних із датами народження і адресами. Це дозволяє їм надсилати "подарункові сертифікати" своїм жертвам напередодні дня народження, що дозволяє "притупити" пильність жертви.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...