Хіти тижня. Наївся "руського міру": На Херсонщині затримали поплічника "Гіві" (фото, відео)

Колишній терорист із позивним "Чингіз" чкурнув з "молодих республік" у пошуках роботи спочатку до Москви, а потім намагався потрапити до Києва, але був затриманий на Херсонщині.

Про це повідомляє Азово-Чорноморське управління Держприкордонслужби, передають Патріоти України.

На пункті пропуску "Чонгар", що на межі з анексованим росіянами Кримом, українські прикордонники та правоохоронці викрили та затримали 47-річного терориста, що у пошуках роботи чкурнув з "молодих республік" спочатку до Москви, а потім намагався потрапити до Києва.

Учасник незаконних збройних формувань служив у створеній бойовиками в окупованому Алчевську, що на Луганщині, "комендатурі" – працював водієм в одного з "комендантів".

Не отримавши зарплатні, терорист перебрався у так звану "ДНР", де вступив до штурмового батальйону "Сомалі " під керівництвом тоді ще живого "Гіві". Отримав позивний "Чингіз". Проводив інструктаж новоприбулих, опікувався підготовкою терористів для несення служби на контрольно-пропускних пунктах так званих "республік".

За деякий час "Чингіз", розчарувавшись в службі та "новоросских" ідеях, повернувся до Алчевська, працевлаштувався охоронцем. Утім, через невисоку зарплатню рвонув на заробітки до Москви. Умови праці в осередку "русского миру" "Чингіза" не влаштували, тож він вирішив шукати кращої долі у Києві. В’їхав через так званий Кримський міст до анексованого півострову, а звідти намагався потрапити на материкову Україну. При цій спробі і був затриманий.

"Чингізу" уже повідомлено про підозру за статтею 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Нині з ним тривають слідчі дії.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...