Хіти тижня. Народний синоптик дав прогноз погоди на липень

Липень буде теплий, з підвищенням температури та дощами, на кінець місяця прийде прохолода та зливи. Таку погоду на другий місяць літа прогнозує народний синоптик Леонід Горбань.

"Очікую помірну теплу погоду увесь місяць. 3-4 липня - дощі. 16-17 липня - дощі, грози, висока ймовірність граду. 22-24 - зливи, подекуди дуже сильні. З 25 липня і до кінця місяця - переважно суха та спекотна погода. В останній тиждень липня по всій території очікується зниження температури в середньому до 22-25°С удень та 14-17°С вночі", - розповів Леонід Іванович.

За його словами, найчастіше за прогнозами погоди до нього звертаються фермери. А ще - люди, які планують відпочинок. Тож приділяє увагу погодним умовам на Одещині, де в розпалі курортний сезон.

Цього липня на курортах Одеської області перебдачає переважно теплу та суху погоду. Найспекотнішими обіцяють бути дні 5 та 18 липня, коли повітря прогріється до 27-30°С. Найпрохолодніші дні 3, 6 та 25 числа. Температура опускатиметься до 19°С удень.

"Кінець місяця буде прохолодним - з 25 липня температура коливатиметься в межах 20-22°С, найхолодніша ніч буде 25 липня, температура опуститься до 14°С тепла. Дощі випадуть 5, 11, 20 та 29 липня. В середньому за місяць очікується 17-22 мм опадів", - підрахував народний синоптик.

Леонід Горбань вважає, що у центральній Україні липень буде теплим і вологим. Прохолодними будуть ночі 14 та 22 числа. Найменша денна температура 18°С прийде 23 липня. Найбільша температура понад 32 °С очікується 6,9 та 19 липня. Опадів у середньому випаде 25-32 мм за місяць. Дощовими будуть 6,20, 25 та 29 число.

"У погоді спостерігаємо 7-річний цикл. Щороку погода відповідає одному з семи знаків. Нинішній має знак Місяця. Для них характерним є літо вологе і тепле, іноді дуже спекотні дні, особливо в серпні. Липень, як правило, прохолодний і сирий", - сказав Леонід Іванович.

Народний синоптик зауважив, що врожаї колосових озимих і ярих в роки Місяця досягає майже рекордних показників. Натомість урожаї кукурудзи та соняшнику таким рекордним, як колосові, не бувають. Навпаки, їх урожай досягає середніх показників і нижче середніх.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...