Хіти тижня. Народний синоптик дав прогноз погоди на липень

Липень буде теплий, з підвищенням температури та дощами, на кінець місяця прийде прохолода та зливи. Таку погоду на другий місяць літа прогнозує народний синоптик Леонід Горбань.

"Очікую помірну теплу погоду увесь місяць. 3-4 липня - дощі. 16-17 липня - дощі, грози, висока ймовірність граду. 22-24 - зливи, подекуди дуже сильні. З 25 липня і до кінця місяця - переважно суха та спекотна погода. В останній тиждень липня по всій території очікується зниження температури в середньому до 22-25°С удень та 14-17°С вночі", - розповів Леонід Іванович.

За його словами, найчастіше за прогнозами погоди до нього звертаються фермери. А ще - люди, які планують відпочинок. Тож приділяє увагу погодним умовам на Одещині, де в розпалі курортний сезон.

Цього липня на курортах Одеської області перебдачає переважно теплу та суху погоду. Найспекотнішими обіцяють бути дні 5 та 18 липня, коли повітря прогріється до 27-30°С. Найпрохолодніші дні 3, 6 та 25 числа. Температура опускатиметься до 19°С удень.

"Кінець місяця буде прохолодним - з 25 липня температура коливатиметься в межах 20-22°С, найхолодніша ніч буде 25 липня, температура опуститься до 14°С тепла. Дощі випадуть 5, 11, 20 та 29 липня. В середньому за місяць очікується 17-22 мм опадів", - підрахував народний синоптик.

Леонід Горбань вважає, що у центральній Україні липень буде теплим і вологим. Прохолодними будуть ночі 14 та 22 числа. Найменша денна температура 18°С прийде 23 липня. Найбільша температура понад 32 °С очікується 6,9 та 19 липня. Опадів у середньому випаде 25-32 мм за місяць. Дощовими будуть 6,20, 25 та 29 число.

"У погоді спостерігаємо 7-річний цикл. Щороку погода відповідає одному з семи знаків. Нинішній має знак Місяця. Для них характерним є літо вологе і тепле, іноді дуже спекотні дні, особливо в серпні. Липень, як правило, прохолодний і сирий", - сказав Леонід Іванович.

Народний синоптик зауважив, що врожаї колосових озимих і ярих в роки Місяця досягає майже рекордних показників. Натомість урожаї кукурудзи та соняшнику таким рекордним, як колосові, не бувають. Навпаки, їх урожай досягає середніх показників і нижче середніх.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...