Хіти тижня. Науковці з'ясували, що вбиває коронавірус за кілька хвилин

Дослідники вивчили вплив сонячного світла на коронавірус на сталевій поверхні.

Сонячне світло, навіть імітоване за допомогою ксенонової лампи і набору фільтрів, може за лічені хвилини вбити коронавірус SARS-CoV-2 на різних поверхнях. Як пише журнал The Journal of infectious diseases, дослідження провели вчені з Національного центру біозахисного аналізу і контрзаходів в Меріленді (США), передають Патріоти України.

Зокрема, дослідники вивчили вплив сонячного світла на коронавірус на сталевій поверхні. Зімітоване за допомогою ксенонової лампи світло вбило 90% вірусів за 6,8 хвилини в частинках слини, які осіли на сталі, і за 14,3 хвилини - в живильному розчині, нанесеному на металеву поверхню.

Для такої швидкості впливу потрібне світло, подібне до того, що виходить від Сонця в ясну погоду на 40-му градусі північної широти (місто Салерно в Італії). Якщо інтенсивність світла виявиться нижче, то віруси будуть гинути повільніше.

Це перше дослідження, яке доводить, що сонячне світло допомагає швидше інактивувати вірус на різних поверхнях.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...