Хіти тижня. Навіть у чоловіків відбирають пакети із продуктами: Київ накрила лавина грабунків і розбоїв

За тиждень у Києві трапилося 40 грабунків і два розбійні напади.

За тиждень, з 19 до 25 липня, у столиці трапилося 40 грабунків і два розбійні напади – такі офіційні дані поліції Києва. Злочинці надолужують згаяне після тривалого карантину, а за жертвами "полюють" цілодобово, зазначають Патріоти України.

На справу з іграшкою

Два нестандартні розбійні напади трапилися в Шевченківському та Дніпровському районах Києва 24 липня.

За інформацією джерел ЗМІ, близько 16-ї години в будинку по вул. Празькій злочинець, погрожуючи стартовим пістолетом, відібрав у кур'єра Glovo замовлення. А за кілька годин між багатоповерховими будинками на вул. Бориса Житкова двоє чоловіків націлили на перехожого... іграшковий пістолет і відібрали мобільний телефон. Всі підозрювані в розбоях вже затримані правоохоронцями.

Жертви – навіть діти

Цього тижня жертвами столичних грабіжників стали троє неповнолітніх. У Шевченківському районі близько 12-ї години дня 23 липня невідомий на вул. Січових Стрільців відібрав у 10-річного хлопчика мобільний телефон.

Подібний злочин трапився і за день до цього в Голосіївському районі, однак злочинницею виявилася жінка. На проспекті Глушкова вона відібрала смартфон у 16-річної школярки.

А в Дарницькому районі 19 липня біля багатоповерхівки на вул. Урлівській у дванадцятирічної дівчинки відібрали велосипед.

Мисливці за золотом і телефонами

У теплу пору року традиційно висока активність грабіжників, які зривають з жінок золоті прикраси. Їх, за винятком зроблених на замовлення, важко ідентифікувати і легко продати.

У Дніпровському районі на вул. Бучми вдень 23 липня у 50-річної жінки невідомий зірвав з шиї золотий ланцюжок. У Дарницькому районі на вул. Драгоманова (Позняки) вдень 21 липня без ланцюжка залишилася дівчина.

А ось у Подільському районі на пр. Правди близько півночі 24 липня двоє грабіжників вирвали сережки з вух 19-річної дівчини. Також вони забрали у жертви готівку.

Увечері 23 липня в Оболонському районі на вул. Вишгородській злочинець вирвав телефон у 30-річної жінки. Того ж дня близько опівночі в Шевченківському р-ні на вул. Невській грабіжник напав на 18-річну дівчину – також відібрав телефон.

Чоловічі "переваги"

Співрозмовники журналістів у правоохоронних органах кажуть, що давно час позбутися ілюзій, ніби нападають тільки на жінок. Цього тижня відбулося кілька грабунків, жертвами яких стали чоловіки.

З мобільним телефонами довелося розлучитися кільком жителям Солом'янського, Деснянського та Оболонського районів столиці. Жертвам грабіжників – від 19 до 46 років, а злочини трапилися в різний час доби.

У Деснянському районі у 24-річного чоловіка взагалі відібрали продукти. Причому це трапилося близько 11-ї години дня на вул. Лаврухіна. У тому ж районі, але вже біля станції метро "Лісова", вранці 20 липня у 27-річного чоловіка грабіжники відібрали сумку з документами і майже 30 тис. грн.

А в Шевченківському районі Києва 21 липня бездомні напали на 53-річного охоронця автостоянки і відібрали у нього 10 тисяч гривень. Підозрюваних у пограбуванні на вул. Парково-Сирецькій оперативно затримав наряд.

Джерело: Обозреватель

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...

Українці у Другій світовій: Неймовірна історія галичанина, який отримав найвищі відзнаки кількох країн та особисті подяки двох королів. Дозвіл повернутись додому СРСР не дав

п’ятниця, 10 травень 2024, 2:35

Уродженець Львівської області Василь Циквас не раз проявляв героїзм на фронтах Другої світової, йому висловлювали особисту подяку британський король Георг VI і норвезький Хокон VII. Але на батьківщину українець повернутися не зміг, осів у Шотландії. ....