Хіти тижня. Наволоч Януковича високо підіймає голову: "Майданутые, до свидания", - екс-заступник голови "Нафтогазу" вийшов із СІЗО і "витер ноги" об патріотів

Ставленик Курченка допоміг "гаманцю" Януковича вкрасти з держпідприємства півмільярда гривень. Безхребетна істота, котра в СІЗО каялась і здавала всіх, кого могла, на голосуванні широко розправила плечі і з оптимізмом дивиться у майбутнє.

Колишній заступник глави НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба, підозрюваний у створенні злочинної організації і присвоєння майна шляхом зловживання службовим становищем, висловився про Україну після Революції Гідності. Про це він на радостяг написав на своїй сторінці в Facebook, виклавши фото з виборів президента, зазначають Патріоти України.

Нагадаємо, 17 червня 2016 року слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд заарештував на два місяці Олександра Кацубу, котрий був затриманий за підозрою в скоєнні кримінального злочину за статтями 255 (створення злочинної організації) та 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В ході слідства встановлено, що Кацуба допоміг компанії українського підприємця Сергія Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензин на 500 мільйонів гривень.

15 березня 2017 року Генеральна прокуратура України повідомила, що Кацубу випустили з СІЗО, бо він "пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 мільйонів до бюджету і дав важливі свідчення".

За словами Юрія Луценка, Кацуба "сам говорив: "Я - ідіот. Просто підписував те, що мені давали". Це довільна цитата з його показань. Він розповів, хто йому давав вказівки, скільки він отримував на місяць за ці вказівки "в конверті", хто стояв за цією схемою. Це щодо "Україна-2020"".

Крім того, за словами Луценка, Кацуба дав свідчення на тих, хто стояв за схемою закупівлі бурильних установок для "Чорноморнафтогазу", які в народі називають "вишками Бойка".

Кацуба з вересня 2010 року працював заступником голови правління дочки "Нафтогазу України" - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь), з листопада 2012 року по липень 2014 року обіймав посаду заступника голови правління НАК. Однак на кого вказав екс-глава "Нафтогазу", генпрокурор відмовився говорити.

Нагадаємо, у 2011-2012 рр. "Чорноморнафтогаз" придбав дві СПБУ п'ятого покоління ("Петро Годованець" і "Незалежність", вироблені в Сінгапурі компанією Keppel FELS), заплативши за них близько $800 млн. Операцією займалися в Міненерго Юрія Бойка (тому їх ще називають "вишками Бойка") і його менеджери в "Нафтогазі України" Євген Бакулін та Сергій Кацуба. Під час окупації Криму Росія захопила ці вишки.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...