Хіти тижня. "Не дай Бог вам бути серед тих пацієнтів, яких ми зараз лікуємо": Український медик жорстко висловився про порушників карантину (відео)

Лікар відділення анестезіології та інтенсивної терапії Закарпатської обласної лікарні Василь Шерегій, який тиждень провів із хворими на COVID-19, закликав українців дотримуватися вимог карантину та залишатися вдома, передають Патріоти України.

За його словами, нині ситуація із поширенням вірусу в країні неконтрольована, а люди наївні. Відео з гучною промовою медика опубліковане на YouTube-каналі Uzh Inform. "Не дай Бог вам бути серед тих пацієнтів, яких ми зараз лікуємо. Їм зараз страшно, адже більшість із них навіть не розуміють, як могли заразитися. Це зараз не контролюється", – запевнив він.

Медик підкреслив, що інфекція всередині країни поширюється надто швидко. до того ж нині все рідше трапляються випадки, коли пацієнти повідомляють, що підхопили вірус, бо контактували з кимось, хто приїхав із-за кордону.

Шерегій додав, мовляв, не розуміє, як люди можуть говорити, що їм несила посидіти вдома на карантині. Зокрема, на фоні того, що медики постійно перебувають у небезпечних умовах і не жаліються.

"Коли люди думають, що все це жарти, то вони дуже наївні. Тому, якщо ви хоч трохи поважаєте медперсонал і самих себе, будь ласка, не наражайте на ризик їх, себе і своїх близьких. Адже є багато тих, кому через чиюсь дурість і безвідповідальність доводиться ризикувати власним життям", – підсумував він.

В Україну прийде антициклон Thomas: Синоптик розповіла, де чекати заморозків

середа, 8 травень 2024, 18:28

Погода в Україні завтра, 9 травня, визначатиметься антициклоном Thomas. Тому вона матиме свої особливості. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прогноз синоптика Наталки Діденко у Facebook. "Західний антициклон на ім'я Thomas - масштабна облас...

Через тромбоз? AstraZeneca вилучає вакцину проти Covid-19 в усьому світі

середа, 8 травень 2024, 17:56

Компанія AstraZeneca ініціює вилучення своєї вакцини проти коронавірусу в усьому світі. Про це повідомляє Reuters. . «Оскільки було розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, з’явився надлишок доступних оновлених вакцин», – заявили у компанії, ...