Хіти тижня. Не "літає" самостійно: Український вчений зробив важливу заяву про коронавірус

Відомий біолог оцінив ефективність аптечних масок у боротьбі з поширенням коронавірусу в Україні. Він пояснив, як вірус переміщається в просторі та дав відповідь на питання, для чого варто користуватися аптечними масками. Як розповів мікробіолог Руслан Саламатін в інтерв'ю для видання "Букви", коронавірус COVID-2019 дуже дрібний і є маски, через які він може проникати, передають Патріоти України.

"Сам вірус – дрібніше ніж отвори в масках з рівнем захисту 3, які рекомендовані для носіння у разі COVID-19. Але треба пам'ятати, що вірус не "літає" самостійно. Він переноситься, прикріпившись крапельками до вологи або до частинок пилу в повітрі. А вони набагато більше, ніж отвори в спеціалізованих масках", - пояснив учений. Він сказав, що звичайна медична маска не допоможе здоровим людям не заразитися, хоча в цілому для профілактики її варто носити.

"Якщо говорити про хірургічні (аптечні) маски – вони можуть знизити ризик поширення вірусу від його носія, оскільки обмежать поширення крапель мокротиння при чханні. Однак, здоровій людині уникнути зараження вони не гарантують. Взявши все це до уваги, я вважаю, що для недопущення поширення інфекції хірургічна маска – краще, ніж ніякої. Але моя точка зору не єдина", - додав Саламатін.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...