Хіти тижня. "Не можна природу обдурити, хоч ти п'ять разів Путін, хоч десять Распутін. Без каналу Криму труба", - авторитетний гідрогеолог розповів, коли настане "дно"

Проблема нестачі прісної води в окупованому Росією Криму буде загострюватися. "Дно" буде досягнуто, коли вичерпаються підземні води, що з нинішнім ступенем експлуатації вже не за горами, констатував російський вчений-гідрогеолог Юрій Медовар, зазначають Патріоти України.

"За рахунок чого повинна вирішуватися проблеми води в Криму? Я не знаю. Її не можна вирішити. Її важко вирішували з Північно-Кримським каналом, а вже без Північно-Кримського каналу вона взагалі нерозв'язна", – заявив науковець.

Відповідаючи на питання, досягла проблема, чи ні свого "дна", вчений зауважив: "Та ні, може бути ще гірше". "Я скажу, коли вона досягне дна – коли вони практично повністю вичерпали підземні води. А вони їх зараз дико експлуатують. А заповнення слабке", – пояснив він.

Медовар визнав, що період посушливих років в Криму рано чи пізно може змінитися періодом "вологих" років. Але ситуацію це не врятує, переконаний він.

"Так, є циклічність сухих і вологих років. Це природно, циклічність завжди існує. Але я хочу сказати, що вона і за Північно-Кримського каналу існувала. Але 80% води, яку давав канал, звідки взяти", – поставив риторичне питання учений.

"Є поняття кругообігу води в природі. Не можна природу обдурити, хоч ти п'ять разів Путін, хоч десять Распутін. Без каналу Криму труба", – резюмував він.

Джерело: Обозреватель

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...