Куряче м'ясо домогосподарки перед приготуванням зазвичай миють під проточною водою на своїй кухні. Але такі дії можуть мати серйозні негативні наслідки.

Експерти з американського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) пояснили, чому ніколи не слід мити сиру курятину, передають Патріоти України.
Багато людей, купуючи куряче м'ясо, перед приготуванням не замислюючись миють його під проточною водою на своїй кухні. Але такі дії можуть мати серйозні негативні наслідки, зазначили в CDC.
Вся справа в тому, що на сирому курячому м'ясі знаходяться шкідливі кампілобактерії. Часто окрім них присутні також сальмонели і клостридії. У той час, коли курку миють, м'ясні соки з цими бактеріями потрапляють не тільки на поверхню раковини, а й розбризкуються навколо. Пізніше, якщо не помити ретельно кухонні поверхні, хвороботворні мікроорганізми можуть потрапити в людський організм вже з іншою їжею і привести до харчового отруєння.
"Ось чому так важливо дотримуватися особливої обережності при обробці і приготуванні курки", - відзначають дослідники.
Експерти опублікували попередження в своєму офіційному акаунті в Твіттері, багато читачів були щиро здивовані порадою не мити сире м'ясо курки перед приготуванням, і сказали, що все одно перед термообробкою продовжать змивати з курячого м'яса пил і бруд.

У CDC відреагували так:
"Ми не хотіли, щоб ви були в захваті від того, щоб не мити курку! Але це правда: вбивайте мікроби, ретельно готуючи курку, а не миючи її в воді. Ви не повинні мити птицю, м'ясо або яйця перед приготуванням їжі. Ці продукти можуть поширювати мікроби по вашій кухні".
У часи Радянського Союзу телевізори мали зовсім інший вигляд, ніж сучасні моделі. Їхні корпуси виготовлялися з дерева. Використання дерев'яних корпусів для телевізорів було поширене не лише в СРСР, але й в інших країнах, таких як США, Японія та країни ...
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року стрілки годинників в Україні переводять на одну годину назад щоосені останньої неділі жовтня і на годину вперед щороку навесні останньої неділі березня. Традиційно перехід на зимови...