Хіти тижня. Не та інтеграція: В Україні почалось нашестя жахливих іспанських слимаків

Жителі окремих населених пунктів Львівської області зіткнулися з навалою іспанських слимаків. Голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Львівської області Ярослав Кардаш розповів, що ці шкідники живуть виключно на городах, передають Патріоти України.

Вони пожирають весь урожай будь-яких овочів, а в деяких випадках навіть пробираються в підвали. При цьому місцеві жителі зазначають, що поняття не мають, як боротися з іспанськими слимаками, і вони вже перепробували всі засоби.
Голова асоціації підкреслив, що шкідники можуть вживати абсолютно всі овочі, особливо зелену частину рослини. До того ж, ці слимаки дуже швидко розмножуються, і якщо навіть вдається від них позбутися, зовсім скоро з'являється нове потомство.

«На великих площах боротися зі слимаками складно, так як вартість засобів захисту буде досить високою», - пояснив голова асоціації. Крім того, він додав, що зараз в Україні не можна знайти офіційно зареєстрованих препаратів для боротьби з цими слимаками, і люди змушені вручну збирати їх по всьому городу і знищувати.

Уже доступніша: Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі

п’ятниця, 10 травень 2024, 4:15

В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську полуницю коливаються від 35 до 80 гривень за кілограм, що є майже втричі нижче, ніж у минулому році, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності. У найближчі тижні українці зможуть побачити значне ...

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...