Хіти тижня. Не тестом єдиним: П'ять ознак того, що ви перехворіли на COVID-19

​Коронавірус продовжує інфікувати в Україні людей і не збавляє обертів.

Британські вчені з Оксфордського університету дійшли висновку, що є п'ять симптомів, які точно вкажуть, що COVID-19 вже перенесено людиною. Якщо ви не робили тест, але спостерігаєте у себе тривожні ознаки, звіртеся з ціма п'яти пунктами, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

  • Тимчасова втрата нюху

Якщо ви не відчуваєте запаху і смаку, значить у вас вражені нервові закінчення в периферійної і центральної нервової системи. Багато думають, що це пов'язано з звичайною нежитю і закладеним носом. Але якщо у вас не було нежиті - і ви не відчуваєте запахів, швидше за все у вас був коронавірус.

  • Синдром сильної втоми

Навіть перехворівши втома залишається. Ви прокидаєтеся вранці з почуттям неповного відпочинку, а розбитості. Все через те, що в організмі відбувається процес інтоксикації. Млявість не проходить весь день і постійно хочеться спати.

  • Кон'юнктивіт

Печіння, свербіж, почервоніння і скупчення гною в куточках очей можуть бути ознаками ураження слизової при легкій формі коронавірусу. Багато людей не звертають уваги на такі симптоми, вважаючи їх результатом ГРВІ або тривалого сидіння за комп'ютером.

  • Висип на пальцях рук

Цей симптом спостерігається частіше у молодих людей та дітей. На пальцях вони можуть побачити висип, хвороба протікає в легкій формі.

  • Підозра на інсульт

Коронавірус може вражати не тільки легені, але і головний мозок. У пацієнтів з легкою формою інфекції медики спостерігали симптоми, схожі на ті, які бувають у людей в передінсультному стані: втрата свідомості, запаморочення, легке оніміння лицьових м'язів.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....