Хіти тижня. Не встигають рятувати: У Росії почалося коронавірусне "пекло" на нафтогазових родовищах

Великі вогнища зараження коронавірусною інфекцією утворилися в вахтових селищах Ямало-Ненецького автономного округу (Російська Федерація), де проживають робітники нафтогазових родовищ так званого Нового Уренгоя. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України.

За даними місцевих журналістів, на робочих з нафтогазових родовищ і виробництв на Ямалі припадає 70% підтверджених випадків зараження COVID-19.

Місцева адміністрація повідомила, що підприємства Нового Уренгоя подали в Росспоживнагляд 32 заявки на створення обсерваторів для своїх працівників.

Така ситуація виникла попри те, що, за приписами Росспоживнагляду, кожного вахтовиками двічі тестують на COVID-19, перш ніж посадити в літак і відправити додому.

Причини зростання поширення коронавірусу вбачають у тому, що в більшості вахтових селищ недостатньо приміщень, щоб надійно відокремити інфікованих від здорових. Вахтовики проживають по двоє-четверо, а іноді і по вісім чоловік у кімнаті. Крім того, лікарні, в яких можуть надати кваліфіковану медичну допомогу, розташовані на великій відстані.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...