Хіти тижня. Не заохочувати російських окупантів: Стало відомо, чому Епіфанія немає на відео Зеленського

Ієрарху не сподобався текст, який йому пропонували озвучити, про те, що "говорити потрібно не мовою гармат".

Митрополит Епіфаній. Фото: president.gov.ua.

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський опублікував на своїй сторінці у Facebook відеозвернення релігійних діячів до мешканців Донбасу і Криму. На відео представники різних конфесій та церков говорять про мир та любов до ближнього, зазначають Патріоти України.

"Я звертаюсь зі словами любові та заради Господа прошу тих людей, від яких це залежить, припинити говорити мовою гармат, зброї, автоматів", - сказав у відеозверненні предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій.

Крім того, вони висловлюють сподівання на встановлення миру на Донбасі й відновлення єдності України. Онуфрій заявив, що сподівається на вирішення суперечностей у переговорах.

"Молимося за справедливий мир для усіх нас", - сказав на завершення предстоятель УГКЦ Святослав.

Взяв участь у відеозверненні й почесний патріарх Філарет, проте не предстоятель Православної церкви України Епіфаній. За даними джерел BBC в оточенні Епіфанія, йому пропонували з'явитися на відео, проте він відмовився. Ієрарху не сподобався текст, який йому пропонували озвучити, про те, що "говорити потрібно не мовою гармат".

За словами співрозмовників, Епіфаній хвилювався, що виглядатиме, немов він закликає до перемовин із лідерами бойовиків. Також предстоятель церкви переживав, що участь у відео його і Філарета призведе до різночитань у тому, хто в ПЦУ головніший.

Джерело: ВВС

Мобілізація триває: У яких випадках повістка може вважатися недійсною і чи можна відмовитися від неї

вівторок, 19 березень 2024, 6:22

В Україні повістка, яка не заповнена правильно, може бути визнана недійсною. Проте юристи зазначають: незначна помилка не є поважною причиною відмови від отримання повістки чи неприбуття до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки ...

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...