Хіти тижня. Недешеве задоволення: Супутниковий інтернет від Маска викликав захват у користувачів мережі (фото)

У той час, як генеральний директор SpaceX Ілон Маск розраховує, що супутники Starlink від SpaceX зіграють ключову роль у заселенні Марса, американські користувачі інтернет-послуг Starlink діляться враженнями від швидкості інтернету. Про це розповідає Forbes, передають Патріоти України.

Користувач з Монтани заявив, що швидкість інтернету від Starlink вище очікуваної. Starlink стверджує, що буде давати "від 50 до 150 МБ/с з затримкою в 20-40 мілісекунд". Клієнт отримує швидкість завантаження 161 мегабіт в секунду і швидкість передачі 23 мегабіт за секунду.

Цього достатньо для потокової передачі 4K-відео на YouTube без буферизації. І це викликає заздрість у людей з "високошвидкісним" інтернетом.

Відзначається, що згідно з тестом швидкості, проведеним Ookla, швидкість Starlink, ніж в 95% США при вартості 99 доларів в місяць. Це складно зрозуміти, враховуючи, що Starlink відправляє сигнали на орбіту, перш ніж повернути їх на Землю. Хоча супутники Starlink знаходяться на "низькій навколоземній орбіті", вони все ще знаходяться на висоті 550 кілометрів над поверхнею планети.

Чи залишаться ці швидкості такими ж високими, коли тисячі інших приєднаються до сервісу - питання, але до 800 супутників, які в даний час працюють, додадуться ще тисячі.

Telegram-канал "Бурхливий світ" пише , що перші клієнти хвалять інтернет від Ілона Маска - за комплект в $500 чоловік в сільській місцевості отримав звідти 135 Мбіт/с, туди 25 Мбіт/с c затримкою в 21 мс.

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...