Хіти тижня. "Нещасна російськощелепна вчителька" вимагає від мами дитини, котра хотіла вчитись українською, "компенсації", - політтехнолог Голобуцький

"Ви не повірите, але торішня історія міста Глухова "як дитину цькували в школі за відмову співати пісню російською" перейшла в судову площину! Ні, не мама подала до суду. "Нещасна російськощелепна вчителька" вимагає від мами української дитини, котра хотіла вчитись українською, "компенсації", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Це звучить як несмішний анекдот - але факт. Алісу Ковальову намагаються змусити розплачуватись в державі Україна за вимогу навчати і виховувати її українську дитину в українській школі коштом держави Україна українською! Дійсно, яке неподобство, нахабство, шовінізм, расизм і взагалі хвошизм!
Сама пані Аліса написала про це в неділю на ФБ - в четвер, 18 лютого, Глухівський міськрайонний суд Сумщини прийняв ухвалу про відкриття провадження у цивільній справі за позовом "сильнопотерпілої вчительки". І пані Аліса досі не має адвоката, котрий би захистив інтереси її і її дитини в цій неймовірній за цинізмом справі.
Ситуацією поки не зацікавились ні на ТБ, ні котрийсь адвокат. Хоча коментатори спільно дійшли висновку, що для початку треба в будь-якому випадку подавати зустрічний позов. Але визнають: це буде тяжка битва не стільки з бюрократією, скільки з проросійським загалом офіційної Сумщини.
Міносвіти теж поки мовчить. Директорку і вчительку не викликано для пояснень, не те що не звільнено з вовчим білетом. Це до теми "наскільки захищено почувається україномовний громадянин України в своїй державі".

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...