Хіти тижня. Несподіване багатство: Чоловік купив за долар дивну картину, а через 20 років дізнався її справжню ціну (фото)

Абстрактний малюнок виявився роботою відомого художника.

У 2001 році Сантьяго Тоте з Еквадору купив у лахмітника абстрактну картину за 1 долар. 20 років по тому чоловік прийшов у захват, коли дізнався, скільки вона коштує сьогодні, повідомляють Патріоти України із посиланням на 7news.

39-річний Тоте розповів, що весь цей час картина пролежала у коробці і пережила два далеких переїзди. Коли чоловік розбирав пожитки і показав дружині знахідку, вона не повірила своїм очам. Делія Тоте захоплюється мистецтвом і регулярно відвідує галереї, тому впізнала підпис художника Лі Хадвіна.

Хадвін - знаменитий "сплячий художник" з Уельсу, який малює під час нападів сомнамбулізму і заробляє на своєму мистецтві мільйони доларів. Серед його шанувальників - Дональд Трамп, який купив його картину за $ 178 тис. Лі підтвердив, що є автором знайденої роботи, яку написав у 2001 році під час подорожі до Австралії. При цьому художник гадки не має, як його картина опинилася в Південній Америці.

"Я серйозно шокований і приголомшений, що твір купили в Еквадорі, коли його зроблено в Австралії. Як він потрапив до Еквадору, залишається тільки здогадуватися! - сказав Хадвін. - Важко сказати, скільки вона коштує, оскільки це більш стара робота. Багато з моїх старих речей продаються дорожче, особливо з моїм старим підписом. Я малюю багато робіт і продаю за ціною заявки, яка варіюється від 20 фунтів стерлінгів до шестизначної суми. Я б сказав, що цей твір має приблизну вартість від 8 до 10 тис. фунтів стерлінгів".

Лі Хадвін. Фото: SWNS.

Сантьяго Тоті і його дружина щасливі і шоковані цінною знахідкою, і поки не планують її продавати. "Це історія на мільйон. Я подивилася на сайті Хадвіна деякі з його робіт тих років, і всі вони коштували більше 10 тис. фунтів стерлінгів. Цінність мистецтва з роками буде тільки рости, тому ми безумовно притримаємо картину", - сказала Делія Тоті.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...