Хіти тижня. "Ніякі ми не сім'ї загиблих. Ми сім'ї тих, хто віддав життя за Україну. Селюків. Ви мене розумієте": Мати героя-"кіборга" різко відповіла на скандал з Єгоровою (відео)

Мати військовослужбовця Збройних сил України Дениса Поповича, який був убитий в боях за Донецький аеропорт, закликала називати його не загиблим, а тим, хто віддав життя за Україну, передають Патріоти України.

Під час Маршу захисників в Києві жінка зазначила, що її син одним з перших кинувся в бій з гранатометом проти танків. У коментарі "Радіо Свобода" вона також відповіла телеведучій Сніжані Єгоровій, яка образила захисників України, назвавши їх "селюками", які "ні до чого не прагнули в житті".

"Слово "загинув" дуже болюче для нас. "Віддав життя за Україну" – ось так правильно говорити. Всі пишуть "загинули", "сім'ї загиблих"... Ніякі ми не сім'ї загиблих. Ми сім'ї тих, хто віддав життя за Україну. Селюків. Ви мене розумієте.

Мій син з села, не любив місто. Але мав ступінь бакалавра, мав вищу освіту. Він подав до аспірантури, йому прийшов виклик захищати магістра, коли ми його ховали. Ми тут для того, щоб пам'ятали наших синів", – сказала жінка.

Це не ноу-хау? Що означає перегляд обмежень певних прав людини в Україні

вівторок, 30 квітень 2024, 14:58

Україна надіслала в Раду Європи лист про тимчасовий частковий відступ від Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ЄКПЛ) практично відразу після введення воєнного стану у 2022 році. Так роблять усі країни, які ведуть війну, передають Патрі...

Військовий облік українців за кордоном: Як оновити дані в ТЦК і що треба знати

вівторок, 30 квітень 2024, 14:52

Військовозобов'язані громадяни України, які перебувають за кордоном, повинні оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. У законі про мобілізацію №10449, який Верховна Рада 11 квітня ухвалила у цілому, а президент Володимир Зеленський підпи...