Хіти тижня. Ніхто не є в безпеці... У Китаї від коронавірусу вперше померли діти...

До тепер вважалось, що малеча відносно легко переносять цей вірус

A medical worker examines a child for signs of COVID-19

У Китаї від коронавірусу померли 10-місячна дитина і підліток. Це доводить те, що не всі молоді люди і діти застраховані від смерті внаслідок зараження COVID-19, повідомляють Патріоти України з посиланням на Los Angeles Times.

Немовля померло в середу, 18 березня. Протягом чотирьох тижнів дитина страждала від поліорганної недостатності, перш ніж у неї виявили коронавірус. Також у малюка була закупорка кишечника.

Китайська дослідницька група зі коронавірусу у дітей повідомляє, що в країні всього заражена 171 дитина, троє перебували у важкому стані й потребували інтенсивної терапії, зокрема 10-місячна дитина.

Лікарі припускають, що зазначених дітей більш уразливими до коронавірусу зробили супутні хвороби. Двоє інших дітей, як і немовля, мали серйозні проблеми зі здоров’ям: один лікувався від лейкемії, другий – хвороби нирок.

Інші дослідження Центру контролю за захворюваннями КНР інформують про 2 тис. 143 випадки зараження коронавірусом дітей, серед них 14-річна дитина, яка померла.

Однак невідомо, чи були у підлітка хронічні захворювання й як інші діти перенесли COVID-19.

Між тим експерти з медичного наукового видання The New England Journal of Medicine проаналізували, що у понад 4,4% заражених дітей не було симптомів коронавірусу, 51% – мали легкі симптоми (кашель, біль у горлі, нежить, втому). Решта 39% дітей хворіли на пневмонію з кашлем.

У важких випадках у неповнолітніх спостерігалися висока температура, кашель, проблеми зі шлунком. У критичних випадках виникали дихальна недостатність, шок, запалення мозку і збій в роботі життєво важливих органів.

Серед дітей, віком до року, критичний стан був у 18%. Серед тих, кому виповнилося від шести до 15 років, інфікування легко перенесли лише 7%.

Експерти поки не знають, чи могли діти, які не мають симптомів взагалі або їхню легку форму, поширювати коронавірус.

"Колишніх десантників не буває": На фронті загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов

вівторок, 16 квітень 2024, 14:30

На війні, захищаючи Україну від російських загарбників, загинув міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов. Він вступив до лав ЗСУ восени 2022 року. Про це інформує "Суспільне", передають Патріоти України. Інформацію про загибель підтв...

Одноклубники українського футболіста ледь не побилися за право виконати пенальті (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:44

У матчі 33 туру чемпіонату Англії з футболу лондонський «Челсі», за який виступає українець Михайло Мудрик, приймав у себе вдома «Евертон». Поєдинок завершився з рахунком 6:0 на користь господарів поля, але запам'ятається він курйозним епізодом – лондо...