Хіти тижня. Ніколи не їжте! Це вбиває! Дієтологиня назвала "бомбу" для шлунка

Справжньою бомбою для шлунка є смажені пончики, які готують у киплячій олії, найчастіше в трансжирі. Саме трансжири в сукупності з ароматизаротами і барвниками згубно впливають на організм. Таку думку висловила лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна в інтерв'ю порталу "Вечірня Москва", передають Патріоти України.

"Трансжири – це рідкі рослинні олії, які в результаті хімічної реакції з воднем зробили твердими. Їх використовують у кондитерському виробництві під назвою "кондитерський жир" або як маргарин. Це все, що додають у тістечка, торти і випічку замість вершкового масла, змішуючи з підсолоджувачами і синтетичними ароматизаторами", – повідомила Соломатіна.

Вона додала, що особливо небезпечні для шлунка пончики, адже в їх начинку додають хімічні речовини, що імітують різні смаки, а також барвники неорганічного походження.

"Подібні вироби бюджетні, оскільки трансжири і хімічні ароматизатори разом із барвниками коштують зовсім небагато. Вони продаються поштучно або на вагу, їх купують. Але подібне тістечко – просто "бомба" для шлунка", – попередила Соломатіна. Шкідливим вона також назвала мармелад, який має яскравий колір і нагадує гумку, через велику кількість барвників.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...