Хіти тижня. Нововведення від НБУ: Українцям доведеться попереджати банк про покупки

Відзначається, що питання у банків можуть виникнути до операцій, які не відповідають заявленому фінансовому стану клієнтів.

Українцям сказали попереджати банки про великі покупки. В іншому випадку гроші можуть заблокувати, попереджає перший заступник глави Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова, передають Патріоти України з посиланням на Херсон Типичный.

За її словами, хто збирається зробити велику покупку і позичає гроші у знайомих або родичів, потрібно попередити про це банк.
Відзначається, що питання у банків можуть виникнути до операцій, які не відповідають заявленому фінансовому стану клієнтів. Наприклад, якщо на карту клієнта, у якого зарплата кілька десятків тисяч, будуть переводити кілька мільйонів.
У такій ситуації банк поцікавиться джерелом грошей. Якщо клієнт відмовиться надати таку інформацію, банк може відмовити в обслуговуванні, тобто гроші будуть заблоковані. І клієнта відзначать як такого, який відмовився надати інформацію. На цей випадок передбачена спеціальна процедура.
"Якщо банк виявив підозрілу операцію, то він її зупиняє. Потім повідомляє Держфінмоніторинг. Така зупинка триває два дні. Потім Держфінмоніторинг за наявності підстав продовжує зупинку на 7 днів і повідомляє правоохоронні органи. Далі йде аналітична робота і перевірка клієнта. При необхідності вони можуть запросити додаткові документи. протягом 30 днів має бути прийнято рішення або про продовження блокування, або про те, що операцію можна здійснити ", - розповіла Рожкова. Щоб розблокувати гроші потрібно зв'язатися банком і прояснити два важливих питання: хто і кому переводить гроші, а також мета операції.
Потрібно виключити операції на користь терористів, осіб, які перебувають під санкціями. Також банк повинен переконатися, що це не легалізація, не корупція або переведення в готівку коштів.
Відзначимо, українців обурило таке нововведення.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...