Хіти тижня. Обережно, підробка: Україну заполонили фальшиві долари

​Гривня зміцнюється і багато українців вирішили запастися валютою.

Але кожна п'ята доларова купюра в Україні є фальшивкою. Про це свідчить статистика асоціації банківських установ. При цьому найчастіше підробляють стодоларові банкноти, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Журналісти розбиралися, де купувати долари і як їх перевіряти.
Катерина Філатова купила п'ять купюр по 20 доларів у вуличному обміннику. І тільки вдома, коли порівняла банкноти, зрозуміла, що одна двадцятка липова. "Всі купюри були щільні, а одна - тонка. Вирішила звернутися до знайомої в банк, щоб перевірити. Виявилася, що двадцятка підроблена. Загалом, п'ятсот гривень коту під хвіст", - розповідає Катерина.
Найвищий ризик купити підробку - в обмінниках. Там чи не половина банкнот фальшиві. "Підроблений долар - гладкий, а справжній - шорсткий. На справжній фарба наноситься рельєфно, ви це відразу відчуєте руками", - говорить банківський експерт Тетяна Пономарьова.

Фахівці нагадують, як ще відрізнити справжні долари від підроблених. Радять звертати увагу на так званий "мікродрук", крім того на справжніх доларах всередині вказано номінал. "Найголовніше - звертати увагу на водяні знаки. Якщо вони є, то долар справжній. Технологію з водяними знаками поки не навчилися підробляти", - зазначає Пономарьова.

Також не слід купувати валюту за підозріло низьким курсом. Найбезпечніший варіант - піти за доларами в банківську установу. Крім того, не слід забувати на касі чек про обмінну операцію.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...