Хіти тижня. Об'єкт 1161, або Що приховував колишній президент: Виявлено секретний бункер Михайла Горбачова (відео)

Цілих дев'ять поверхів під землею в густому важкопрохідному лісі Білорусі.

Блогери детально показали один з найбільших бункерів для першого і єдиного президента СРСР Михайла Горбачова та інших лідерів Союзу. Відповідний сюжет вони опублікували на своєму YouTube каналі, передають Патріоти України.

Бомбосховище вражає своїми масштабами: цілих дев'ять поверхів під землею. Сама споруда накрита ангаром таким чином, щоб його було неможливо розгледіти з супутника. При цьому сам бункер розташований в густому важкопрохідному лісі Білорусі, найближчий поселення до нього нині - це маленьке село Хрустове.
Усередині "шахт" були споруджені спеціальні труби для спуску, які розділили на два шляхи. Один приводив до штабного "Блоку А", а другий до інженерного "Блоку Б". Обидва вони йшли вниз під землю приблизно більш, ніж на шістдесят метрів.
Об'єкт має маркування 1161. Уявляєте якщо це реальна нумерація бункерів, і скільки їх розкидано по всьому СНД, і не тільки.
Відомо, що даний секретний комплекс будувався не тільки, щоб зберегти життя радянським керівникам. Це повинен був бути останній оплот для всіх країн Варшавського договору, а саме: Албанії, Болгарії, Угорщини, НДР, Польщі, Румунії, СРСР і Чехословаччини. Так лідери вирішили себе убезпечити від холодної війни, якщо та раптово переросте в гарячу фазу.

Відзначається, що цей бункер є однією з найбільших підземних споруд на території Білорусі. Його розміри дивують навіть сучасників. Немислимо, скільки грошей на це було витрачено і скільки людських ресурсів. Не виключено, що під час будівництва такої складної споруди могли загинути десятки людей.

У відео можна детально розгледіти, як бомбосховище тисячі сто шістьдесят одна виглядає сьогодні. Про нього до цих пір не знають ні білоруси, ні інші жителі СНД. Об'єкт був настільки секретним, що документи, які вказують на його існування були запечатані під сімома замками.


"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...