Хіти тижня. Обізвала українку "к*рвою" та "твариною": У Польщі розгорівся гучний скандал (відео)

У Польщі відсторонили від навчання студентку Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині через ксенофобські вислови на адресу українки. Як пише Wprost, підставою для відсторонення студентки став відеозапис, який вона розмістила в одній з соцмереж минулого тижня, передають Патріоти України.

Студентка на камеру розповіла про жінку з України, яка нібито зайняла її місце у поїзді. При цьому українку вона називала «українською к*рвою», «стервою» та «*баною прибиральницею».

«Я заплатила за два місця, щоб мати місце для ніг, бо я можу собі це дозволити. І якщо ці українки не можуть собі таке дозволити, то не відпускайте їх. Я повинна була піти до кондуктора, але я добра до тварин», — сказала дівчина.

Після резонансу у польських ЗМІ керівництво вишу вирішило відсторонити дівчину від навчання та розпочало дисциплінарне провадження. Справа також дійшла до місцевої прокуратури.

«В Університеті немає і ніколи не буде місця для проявів расистської, ксенофобської або зневажливої поведінки щодо осіб різної статі, раси, етнічної приналежності, національності, релігії, віросповідання, віри, інвалідності, віку, сексуальної орієнтації або знедолених», — заявили в польському університеті. У відповідь дівчина записала ще одне відео. Вона запевнила, що не підтримує націоналізм чи дискримінацію, і назвала інцидент «жартом».

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...