Хіти тижня. Обидва працівники силових структур: Сімейна пара з Росії попросила політичного притулку в Україні (відео)

На українсько-російському кордоні затримали росіян, які тікали від політичного переслідування.

украинский пограничник

У Сумській області прикордонники затримали сімейну пару з Росії, яка прямувала в Україну поза пунктами пропуску. Як повідомили в Держприкордонслужбі, наряд зупинив їх, як тільки порушники перетнули кордон, зазначають Патріоти України.

Подружжя затримали відразу після незаконного перетину державного кордону. Про це повідомляє відділ комунікацій Державної прикордонної служби.

"Затримані повідомили, що вони оминувши російські пункти пропуску, втікають з Росії через їх переслідування в РФ з метою отримання політичного притулку в Україні. В ході бесіди чоловік розповів, що понад десять років займався прибутковим бізнесом, а саме - продажом автомобілів, через що піддавався постійному тиску та примусу сплачувати данину від начальника одного з РУВД міста Москви. У 2010 році він був змушений закрити свій бізнес через постійні погрози та створення штучних перепон від представників влади", - йдеться в повідомленні.

Також росіянин розповів, що займався критикою керівництва РФ і через це йому почали погрожувати.

"Росіянин розповів, що створив свою інтернет-сторінку на якій, здебільшого, висловлював незадоволення діючою владою РФ, негативно висловлювався щодо анексії Криму і дій РФ на міжнародній арені та рекламував інших російських опозиційних блогерів. Через його відкрите невдоволення діями Росії, яку вона проводить на території України, ухвалення в РФ законів про фейки, заборону критики влади і коментування трагедії Боїнгу MH-15, з 2014 року на адресу опитуваного та членів його сім'ї почали надходити погрози з вимогою видалити опубліковані матеріали", - зазначили прикордонники.

У зв'язку з цим подружжя вирішило в незаконний спосіб потрапити на територію України і попросити політичного притулку. Наразі правоохоронці проводять перевірочні заходи.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...