Хіти тижня. Ось чому друга хвиля неминуча: Вчені назвали вбивчі для коронавірусу погодні умови

Вчені вважають, що результати їх дослідження допомагають пояснити, чому пандемія посилилася протягом липня в різних густонаселених містах по всьому світу.

Вчені Американського інституту фізики назвали головні чинники, які значно знижують живучість коронавіруса SARS-CoV-2. З'ясувалося, що це висока температура і низька вологість повітря. Про це йдеться в прес-релізі на "EurekAlert!", передають Патріоти України.

"Ми виявили, що висока температура і низька відносна вологість призводять до високої швидкості випаровування крапель, забруднених слиною, що значно знижує життєздатність вірусу", - сказав співавтор дослідження Таліб Дбоук.
При цьому вчені також з'ясували, що відстань переміщення і концентрація хмари крапель залишаються значними навіть при високих температурах і високій відносній вологості. Ще одна важлива умова, яка впливає на ризик зараження коронавірусом, - це швидкість вітру.
Вчені вважають, що результати їх дослідження допомагають пояснити, чому пандемія посилилася протягом липня в різних густонаселених містах по всьому світу, де спостерігалися високі температури і висока відносна вологість повітря. Дослідники також попередили про можливу другу хвилю пандемії восени і взимку. За їх словами, низькі температури і висока швидкість вітру підвищать живучість вірусу та сприятимуть його передачі по повітрю.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...