Хіти тижня. Оскароносна актриса так вжилася в роль безробітної, що магазин запропонував їй роботу (фото, відео)

Фільм "Земля кочівників" (Nomadland) Хлої Чжао отримав головний приз Венеціанського кінофестивалю 2020. Він розповідає про жінку, яка в пошуках роботи кочує по США в будинку на колесах. Виконавиця головної ролі Френсіс Макдорманд в інтерв'ю Variety розповіла про кумедний випадок, який стався з нею на зйомках, передають Патріоти України.

Дія "Землі кочівників" відбувається після Великої рецесії на початку 2000-х. Економічний крах фабричного селища в Неваді змушує безробітну Ферн (героїня Макдорманд) вирушити на Захід США в пошуках засобів до існування. Вона спить на стоянках для автофургонів і разом з іншими "кочівниками" береться за будь-яку роботу.

Щоб зробити фільм максимально реалістичним, невелика знімальна група з 25 чоловік протягом 5 місяців подорожувала по США. Вони відвідали понад 7 штатів, зупинялися на стоянках для фургонів і спілкувалися з жителями будинків на колесах. "Ми грали в гру "а що, коли? "А що, коли б я дійсно була однією з них?" - розповіла Макдорманд.

Актриса довго перебувала в товаристві "кочівників", слухала їхні історії і намагалася виглядати і поводитися максимально автентично. Одного разу під час зйомок в маленькому містечку вона зайшла в супермаркет і зрозуміла, що її робота над роллю виявилася успішною.

"В одному містечку в Небрасці я пішла до місцевого Target, і мені запропонували роботу, - розповів Макдорманд. - Мені запропонували заповнити форму. Я повернулася до [режисерки] Хлої і сказала: "Це спрацювало!"

Схоже, з цим погоджуються не тільки рекрутери супермаркету, а й професійні кінокритики. Згідно агрегатору рецензій Rotten Tomatoes, фільм має рейтинг схвалення 100% і середню оцінку 9,28 / 10.

Френсіс Макдорманд відома за ролями у фільмах "Три білборди на кордоні Еббінгу, Міссурі", "Фарго", "Після прочитання спалити". В її послужному списку - дві премії "Оскар" за кращу жіночу роль, премії "Тоні", BAFTA, "Золотий глобус", "Еммі" і нагороди Гільдії кіноакторів США.

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...

Намагалися допомогти його дружині: У Києві чоловік кидався ножами в рятувальників (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:30

У Солом'янському районі Києва 17 квітня сталася надзвичайна подія. Жінка випала з вікна третього поверху багатоповерхівки і опинилася на карнизі першого поверху. Однак її співмешканець не поспішав допомагати і намагався завадити рятувальникам. Про це п...