Хіти тижня. "Особенности национальной охоты": Помер культовий російський актор (фото)

Російський актор Олексій Булдаков, виконавець головної ролі у фільмі "Особенности национальной охоты", раптово помер у віці 68 років, повідомляють Патріоти України.

Причиною смерті став обрив тромбу. "Олексій Іванович Булдаков помер, докладної інформації у нас немає, знаємо тільки, що він був на гастролях, у нього відірвався тромб" — повідомили у Союзі кінематографістів РФ.

Пізніше стало відомо, що Олексія Булдакова знайшли без свідомості в його готельному номері в Улан-Баторі (Монголія). Актор викликав таксі, але вчасно вниз не спустився. Працівники готелю довго стукали до його номера, але він не відчиняв. Двері довелося виламати Булдаков лежав непритомний. За попередніми даними, у нього ГССН (гостра серцево-судинна недостатність) на тлі ішемічної хвороби серця.

Прощання з актором пройде в московському Будинку кіно в неділю, 7 квітня. Його тіло з Улан-Батора доставлять до Москви у четвер, 4 квітня, пише RT.

"Ми зараз у посольстві, вирішуємо питання про повернення тіла Олексія Івановича в Росію, оформляємо всі документи. Сподіваємося, що прощання пройде в неділю в Будинку кіно", – розповіла подруга сім'ї артиста Тетяна Руднєва.

Характерно, що близький друг Олексія Булдакова Семен Стругачов (Льова з "Особенностей национальной рыбалки") розповів, що актор помер уві сні, пише LifeShot на своєму Telegram-каналі. Зі свого боку актор Віктор Бичков, який зіграв із Булдаковим в "Особенностях национальной охоты" одну з головних ролей (єгер Кузьмич. — Ред), повідомив виданню "Говорит Москва", що нещодавно спілкувався з артистом. За його словами, у Булдакова "хвороба була, але почувався він добре".

"У мене немає слів, одне просто горе суцільне, бо я втратив друга, який так передчасно пішов зовсім несподівано. Був він у чудовому настрої, вів нормальний спосіб життя останні роки і так відійти просто уві сні... Так, це горе велике... Ми хотіли ще, мріяли зняти 20 років по тому, говорили буквально тиждень тому, поки всі живі, треба зняти 20 років по тому і тепер цього не станеться вже ніколи..." — розповів Семен Стругачов.

Легенда КВН, російський актор і режисер Юлій Гусман відзначив: "Олексій Булдаков не тільки талановитий актор, але і дуже хороша людина". За його словами, Булдаков завжди здавався йому втіленням здоров'я і чоловічої сили.

Артист Михайло Єфремов висловив співчуття всій РФ в зв'язку зі смертю Булдакова, назвавши його "спільним генералом", маючи на увазі роль актора у фільмі "Особенности национальной охоты".

"О, боже. Це дуже сумно. Це горе, звичайно. Я тільки від вас дізнався. Я співчуваю... Та всій країні. Це наш спільний генерал. Дуже шкода".

Зазначимо, Олексій Булдаков народився 26 березня 1951 року в Алтайському краї, Росія. До 1993 року жив у Казахстані, поки не переїхав до Москви.

Деякий час працював у Московському художньому академічному театрі ім. Горького. У кіно Булдаков дебютував у 1982 році, зігравши партизана в картині Леоніда Макаричева "Сквозь огонь". Потім знімався у фільмах "Семен Дежнев" (1983), "Вот моя деревня..." (1985), "Единожды солгав" (1987), "Хлеб — имя существительное" (1988), "Белые одежды" (1992).

Популярність Булдакову принесла роль генерала Іволгіна в комедіях Олександра Рогожкіна "Особенности национальной охоты" (1995), "Операция "С Новым годом!" (1996), "Особенности национальной рыбалки" (1997), "Особенности национальной охоты в зимний период" (2000) і Дмитра Месхієва "Особенности национальной политики" (2003).

За роки кар'єри артист неодноразово знімався в Україні і в своїх інтерв'ю після 2014 року зазначав, що переживає через трагічні подій в країні. Проте в 2017-му Булдаков потрапив до бази центру "Миротворець", так як вписався за анексію Криму Росією

За свою кар'єру актор зіграв понад 70 ролей у комедійних, детективних, історичних і військових фільмах. У 2009 році отримав звання Народного артиста РФ. Лауреат російської кінопремії "Ніка" (1996) в номінації "Найкраща чоловіча роль" за "Особливості національного полювання".

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...