Хіти тижня. "Останній з могікан": Помер відомий російський режисер

За 45 років роботи Марком Захаровим було поставлено понад 40 вистав.

Марк Захаров у молодості. Архівне фото.

У суботу, 28 вересня, в Москві (Росія) помер художній керівник московського театру Ленком, народний артист СРСР Марк Захаров. Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС, посилаючись на слова директора театру Ленком Марка Варшавера, передають Патріоти України.

Захаров помер у віці 85 років. "Марк Анатолійович Захаров помер сьогодні після тривалої хвороби. Помер останній з могікан", - сказав Варшавер. Про час похорону буде повідомлено додатково.

Марк Захаров багато років поєднував роботу в театрі з викладацькою діяльністю. Також він був і народним депутатом. Він відомий багатьма ролями в театрі і знімався в кіно ( "Той самий Мюнхгаузен", "12 стільців" та інші). Захаров був сценаристом фільмів і вистав.

Народився Марк Анатолійович в Москві в 1933 році. Його батько під час революції навчався у Воронезькому кадетському корпусі, підтримав більшовиків, вступив до лав армії, і пройшов війну від Воронежа до Варшави. Після працював у військово-фізкультурній сфері. Мати Марка вчилася акторському ремеслу.

У 1934 році батька заарештували за звинуваченням у контрреволюційній діяльності і засудили до 3 років в'язниці і заслання. Мати поїхала за чоловіком. У 1943 році сім'я повернулася до Москви.

Після школи Захаров, не пройшовши в архітектурний інститут і військову академію, поступив у МХАТ. До іспитів його готувала мати. Після закінчення він починає працювати на сцені. У 1973 році очолив московський театр "Ленком". У 1981 році "Ленком" постановкою "Юнона і Авось" на вірші Андрія Вознесенського "підірвав" театральну Москву.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...