
Так, дослідники з Інституту інтегративної геноміки Льюїса Сіглера з'ясували, що такі соки негативно впливають на мікрофлору кишечника, передають Патріоти України.
Вчені давали піддослідним мишам пити соки і нектари натщесерце. З'ясувалося, що в цьому стані тонкий кишечник не може розщеплювати фруктозу: вона безпосередньо потрапляє в товсту кишку і завдає серйозної шкоди мікроорганізмам, які не здатні впоратися з вуглеводами. Це стосується як пакетованих, так і свіжих соків.
Результати дослідження показали, що 90% фруктового цукру засвоюється саме в тонкому кишечнику. Вчені радять пити соки в малих кількостях і тільки після прийому їжі. Такий підхід запобіжить "перевантаженості" травної системи і не зашкодить мікрофлорі кишечника.
Різдвяні та новорічні свята за традицією стають часом ризику для стабільності гривні, оскільки саме в цей період зазвичай її курс до долара падає. Що ж стосується прогнозу на 2026-й рік, то вартість долара коливатиметься в діапазоні 43−45 грн, а євро -...
В Україні під час проведення щорічної індексації пенсій у березні 2026 року орієнтовно на тисячу гривень збільшиться пенсія у частини пенсіонерів. Йдеться про тих людей, чий основний розмір виплати (без доплат і надбавок) зараз становить близько 6 849 ...