
Так, дослідники з Інституту інтегративної геноміки Льюїса Сіглера з'ясували, що такі соки негативно впливають на мікрофлору кишечника, передають Патріоти України.
Вчені давали піддослідним мишам пити соки і нектари натщесерце. З'ясувалося, що в цьому стані тонкий кишечник не може розщеплювати фруктозу: вона безпосередньо потрапляє в товсту кишку і завдає серйозної шкоди мікроорганізмам, які не здатні впоратися з вуглеводами. Це стосується як пакетованих, так і свіжих соків.
Результати дослідження показали, що 90% фруктового цукру засвоюється саме в тонкому кишечнику. Вчені радять пити соки в малих кількостях і тільки після прийому їжі. Такий підхід запобіжить "перевантаженості" травної системи і не зашкодить мікрофлорі кишечника.
Пташиний світ чудернацький і мабуть найрізноманітніший серед хребетних створінь. Адже серед них є і надзвичайні літуни, бігуни та пірнальники у воду, всіх кольорів веселки, що виживають у серед найспекотніших пустель та найморозніших земель, нагадують ...
Деякі громадяни України мають право на різноманітні надбавки та доплати до пенсії. Частина з них прив'язана до розміру прожиткового мінімуму. Це означає, що починаючи з 1 січня 2026 року - сума цих доплат збільшиться. Про те, кому з січня 2026 року дер...