Хіти тижня. Оце так поворот: Іржавий Ford, який простояв у гаражі 32 роки, продали за 6 млн грн (фото)

Іржавий Ford Falcon з минулого століття продали на аукціоні за чималі гроші - майже 214 тис. доларів, що еквівалентно 6 млн грн. Настільки висока ціна пояснюється тим, що це рідкісний автомобіль, який високо цінується у середовищі колекціонерів,передають Патріоти України.

Йдеться про масл-кар Falcon XA GT 1973 року випуску з ексклюзивним забарвленням McRobertson Old Gold – в такому кольорі було випущено всього 2 моделі (за іншими даними – 3). Крім того, це ще й рідкісна версія Regular Production Option (RPO) 83 (її тираж склав 260 од.).

Протягом усього свого життя машина перебувати в Австралії (там вона і була продана на торгах), проте з 1988 року вона не виїжджала на дороги: в якийсь момент часу власник не зміг більше оплачувати страховку на Форд і помістив його в гараж в очікуванні на кращі часів (при цьому продавати Фалкон він не хотів).

У минулому році господар машини помер і після цього її вирішили виставити на торги. І ось днями аукціон відбувся, причому спостерігали за ним більше 120 000 осіб,.

Автомобіль знаходиться в в досить занедбаному стані, і щоб йому повернути пристойний вигляд, потрібно чимало коштів, зусиль і часу. Але є і позитивні моменти: у автомобіля збереглися всі оригінальні комплектуючі та агрегати, зокрема, двигун та коробка передач.

Під капотом у Ford Falcon XA GT знаходиться 5,8-літровий V8 потужністю 300 сил, зістикований з 4-ступіневою МКП. Також у нього досить багата комплектація як для авто 70-х: підсилювач керма, кондиціонер і тоновані стекла.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...