Хіти тижня. Озвучено всі версії загадкового вбивства відомого хірурга в Києві

Вбивство пластичного хірурга сталося в центрі столиці.

Хірурга Андрія Сотника вбили в Києві 2 лютого. 43-річний лікар був застрелений неподалік від своєї зйомної квартири на вулиці Саксаганського, 117, передають Патріоти України з посиланням на Styler.

Повідомлення про стрілянину надійшло на "102" близько 18:00 в неділю. Прибулим медикам залишалося лише констатувати смерть чоловіка. На місце події виїжджав голова Нацполіції Ігор Клименко та заступник голови поліції Києва Герман Приступа.

Пізніше з'явилися відео з камер спостереження, на яких видно, що зловмисник біжить за жертвою, стріляючи в спину. Коли той падає на землю, підскакує до нього, здійснює контрольний постріл, забирає пакет і тікає.

Версії вбивства Андрія Сотника

Пізніше поліції вдалося з'ясувати, що вбивця чекав Сотника біля його квартири. Очевидно, метою кілера був той самий пакет, з яким і втік зловмисник.

В поліції розглядають кілька версій вбивства пластичного хірурга. Одна з них - вбивство через особисту неприязнь, пов'язану з професійною діяльністю. Відпрацьовується також оперативна версія про вбивство на замовлення з метою помсти.

Також розглядається версія вбивства з метою пограбування. Правоохоронці встановлюють, куди прямував Сотник, і що було у вкраденому пакеті. Вже відомо, що кілер чатував хірурга біля його будинку, знаючи розпорядок його дня. За однією з версій, в пакеті була велика сума, з якої хірург прямував на ділову зустріч.

Журналіст і екснардеп Ігор Мосійчук у своєму Telegram-каналі пише, що попередній аналіз відео та свідоцтв з місця вбивства хірурга Сотника Андрія на Саксаганського свідчить, що кілер робив контрольні постріли, і це замовне вбивство. "Характер смертельних поранень говорить про те, що кілер при вбивстві на Саксаганського хірурга Андрія Сотника використовував гладкоствольну зброю, імовірно обріз", - пише Мосійчук.

Зараз поліція розшукує кілера. Його прикмети: вік 30-35 років, зріст 170-175, кавказька зовнішність, борода, середньої статури, одягнений у чорні джинси, куртку і кепку.

Що відомо про пластичного хірурга

43-річний Андрій Сотник був головою клініки пластичної хірургії DMK Ukraine. Він народився в Донецьку, закінчив Донецький національний медичний університет імені максима Горького, аспірантуру Інституту невідкладної і відновної хірургії імені Гусака в Донецьку.

У Донецьку працював хірургом обласної травматологічної лікарні, лікарем-хірургом косметологічної лікарні Донецька. У 2014 році переїхав до Києва, де через деякий час очолив клініку пластичної хірургії DMK Ukraine.

На сайті установи сказано, що Сотник - кандидат медичних наук, працював лікарем-хірургом, пластичним і естетичним хірургом.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...