Хіти тижня. "Пам'ять про неї залишиться у серцях": Померла легендарна українська актриса

Народна артистка України Євгенія Дембська померла в Одесі у віці 98 років. Вона була почесною громадянкою міста Одеси, а також кавалером Ордена княгині Ольги, повідомляють Патріоти України.

Уточнюється, що з 1953 року артистка працювала в академічному театрі музичної комедії імені Михайла Водяного в Одесі, де вона виконала понад 200 ролей.

"Пам'ять про талановиту актрису, яка присвятила понад 70 років свого життя служінню Театру, Глядачеві і Одесі, назавжди залишиться в серцях вдячних одеситів", - написали в заяві Міськради міста.

В кіно Дембська відома, в першу чергу, за фільмами "Біла акація", "День кохання", "Приморський бульвар", де вона зіграла знамениті ролі.

У 2000 році Євгенії Дембській було присвоєно звання народної артистки України, у 2007 році вона стала кавалером ордена Княгині Ольги III ступеня. У 2010 році актриса відзначена почесною відзнакою Одеського міського голови "Трудова слава", у 2011 році - почесною відзнакою Одеського міського голови їм. Г. Г. Маразлі III ступеня. Враховуючи величезний внесок Євгенії Михайлівни Дембської у розвиток театрального мистецтва Одеси, а також широке визнання жителів міста, Одеська міська рада в 2013 році прийняла рішення про присвоєння їй звання "Почесний громадянин міста Одеси".

Прощання з актрисою відбудеться 1 липня з 11:00 в театрі Музкомедії. 12:00 - вихід траурної процесії з театру. З 12: 30 - прощання та поховання на ІІ християнському кладовищі.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...