Хіти тижня. Пандемія коронавірусу: Лікар пояснив, чому багато хто не хворіє на COVID-19

Комаровський переконаний, що багатьом вдасться взагалі уникнути захворювання.

Лікар-педіатр Євген Комаровський назвав причину, завдяки якій багато людей безсимптомно переносять коронавірус. На його думку, у багатьох є вроджений імунітет до цього вірусу, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

«Так, перехворіють не всі. Хтось не може цим захворіти просто за визначенням. У нього така імунна система, що її коронавірус перемогти не може. І таких людей чимало. Це раз. По-друге, ми зараз весь час намагаємося оцінювати колективний імунітет за наявністю антитіл. Ось кажуть: «навіть у Нью-Йорку антитіла всього у 30%, незважаючи на такий спалах». Тобто нам всім до колективного імунітету, тобто до 60–70%, ще дуже довго», – сказав Комаровський.

За словами Комаровського, наявність антитіл необов'язково для того, щоб людина змогла швидко впоратися з хворобою. «Але вже ж відомо всім, що величезна кількість людей перехворіла. У них немає антитіл або вони виявляються в незначній кількості. Але імунна система залишає клітини пам'яті – вона може надалі справлятися з інфекцією. Тобто наявність антитіл необов'язково. Їх може не бути, але ти захищений. Вони є – вони просто не виявляються», – вважає Комаровський.

Лікар також заявив, що після пандемії коронавірусу світ істотно зміниться, проте нашу країну ці зміни торкнуться не сильно. «Світ-то зміниться. Але ці глобальні зміни світу в помірній мірі торкнуться нашої країни. Ми надто далекі від цивілізації і від тих економічних законів», – сказав лікар.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...