Хіти тижня. Перехворіють не всі: Комаровський розповів, хто невразливий до коронавірусу і вже має імунітет

Щоденна статистика нових випадків захворювання на Covid-19 в Україні лякає величезними цифрами, але відомий український педіатр Євген Комаровський вважає, що деякі люди мають вроджений імунітет до коронавірусної інфекції. Таку думку він висловив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, яке опублікував ресурс "Гордон", передають Патріоти України.

Комаровський відзначив, що до коронавірусу у досить великої кількості людей, ймовірно, є вроджений імунітет, який захищає їх від захворювання.

"Так, перехворіють не всі. Хтось не може цим захворіти просто за визначенням. У нього така імунна система, що її коронавірус перемогти не може. І таких людей чимало", - сказав доктор.

Другим фактором, який може знизити захворюваність, Комаровський назвав колективний імунітет. Хоча він виробляється не у всіх, хто перехворів. Наприклад, в Нью-Йорку антитіла виявили всього у 30%, незважаючи на спалах Covid-19.

"Тобто нам всім до колективного імунітету, тобто до 60-70%, ще дуже довго. Але вже ж відомо всім, що величезна кількість людей хворіють. У них немає антитіл або вони виявляються в незначній кількості. Але імунна система залишає клітини пам'яті - вона може в подальшому справлятися з інфекцією. Тобто наявність антитіл необов'язкова. Їх може не бути, але ти захищений. Вони є - вони просто не виявляються", - пояснив педіатр.

Тому, за його словами, зараз важко визначити, на якому саме етапі формування колективного імунітету ми перебуваємо. "Тому що значна кількість людей, які не захворіють або які перехворіли або перехворіли дуже легко, або взагалі безсимптомно перенесли це все. І в результаті ми і вийдемо рано чи пізно на те, що ми з'ясуємо, що смертність, летальність на рівні грипу", - резюмував Комаровський.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...