Хіти тижня. Перешкодила випадковість: Гітлер був за крок від створення ядерної зброї

Адольф Гітлер

Фюрер Адольф Гітлер був за крок від створення ядерної зброї під час Другої світової війни, проте йому перешкодила випадковість, повідомляють Патріоти України.

Так, у розпорядженні вчених Мерілендського університету виявився куб урану з ребром завдовжки п'ять сантиметрів і вагою 2,2 кілограма. Предмет супроводжувався запискою: "Взято з реактора, який намагався побудувати Гітлер. Подарунок від Неннінгера".

Пізніше підтвердилося, що цей артефакт був частиною експериментального ядерного реактора, над якими працювали німецькі вчені. Вони могли стати першими у світі творцями смертельної зброї, проте їх спроба приручити ядерну енергію виявилася невдалою, хоча і стала своєрідним каталізатором майбутніх досліджень поділу ядра. Паралельно з нацистами свої дослідження вели і американці, які боялися, що Німеччина створить реактор першою.

Відомо, що при наближенні союзних військ на південь Німеччини німці швидко розібрали експериментальний реактор: куби заховали у найближчому полі, важку воду розлили у бочки, а деякі документи сховали в туалеті. 659 уранових кубів були викопані і відправлені разом з важкою водою в Париж, а потім і в США. Всі спроби завершилися фіаско, і це врятувало світ від масових смертей.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...