Хіти тижня. Перша олімпійська чемпіонка: Як зараз виглядає українська переможниця зимових ігор-1994 (фото)

Оксана Баюл - фігуристка, яка в 16 років для незалежної України здобула перше олімпійське "золото".

В 1994 році дівчина взяла участь у зимових Олімпійських іграх і повернулася звідти з престижною нагородою, передають Патріоти України.

Життя спортсменки було не з легких, у дитинстві мама Оксани хотіла, щоб вона займалася балетом, але туди її не взяли через комплекцію.

У 13 років Баюл залишилася сиротою, її мама померла від раку, батько покинув сім'ю, коли вона була зовсім маленькою. В цей же час померла і бабуся майбутньої спортсменки. У той період її опікав тренер, який потім емігрував до Канади.У 1994 році Оксана поїхала на Олімпійські ігри в Ліллігамер, хоча планувала поїздку в Нагано у 1998. Після гучної перемоги на Іграх українка переїхала в Лас-Вегас і там у неї почалися проблеми з алкоголем. У 2005 році вона впоралася з алкогольною залежністю і повернулася в спорт. У 2010 році Оксана повернулася в Україну, але на час.

Через чотири роки українка полетіла в США. Зазначимо, що спортсменка, незважаючи на те, що живе в Америці, завжди активно підтримувала українців. Під час Революції Гідності вона дуже переживала і підтримувала словами в соцмережах.

Пропонуємо вам подивитися, як олімпійська чемпіонка виглядає зараз.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...