Для приготування вишневого лікеру беруть стиглі ягоди вишні, причому разом з кісточкою. Зверніть увагу на те, що при настоюванні ядро кісточки дарує напою гіркуватий присмак, що нагадує аромат мигдальних горіхів, повідомляють Патріоти України.
Склад: вишня 3 кг; цукор 2 кг; горілка 1 літр
Приготування:
Відбираємо найбільш смачні і зрілі ягоди. Миємо і перебираємо - зіпсованих ягід не повинно бути.
Засипаємо в 3 літрову банку. Зверху засипаємо 1 кг. цукру і виливаємо половину горілки. Даємо майбутньому лікеру настоятися протягом 6-7 днів, щодня струшуємо вміст банки.
Після закінчення часу фільтруємо і додаємо горілку, що залишилася, і цукор, злегка підігріваємо, щоб цукор розчинився.
Фільтруємо вишневий лікер до прозорості, можна використовувати шар вати.
Лікеру після фільтрації треба дати настоятись ще добу, після чого вишневий лікер, приготовлений у домашніх умовах, готовий! Розлийте його у пляшки і щільно закоркуйте.
Примітка: якщо берете більше вишні - збільшуйте всі складові пропорційно.
В Україні із 1 січня 2026-го мінімальна пенсія зросте з 2361 грн до 2 595 грн, тобто на 234 грн. Максимальна пенсія при цьому зросте з 23 610 до 25 950 грн. Про це повідомляє видання На пенсії. Традиційно від прожиткового мінімуму залежить низка надбав...
З настанням холодів у водіїв часто виникає питання, чи потрібно прогрівати двигун перед початком руху. У деяких країнах Європи така практика заборонена через екологічні міркування, тоді як в Україні - це особиста справа кожного водія. УНН розповідає, к...