Хіти тижня. П'ять тисяч гривень для хірурга вищої категорії: Стали відомі зарплати українських лікарів

З першого січня 2020 року вони трохи виросли в порівнянні з тарифними ставками зарплат в 2019 році.

Журналістам стали відомі тарифні ставки українських лікарів у державних лікарнях, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна.

З першого січня 2020 року вони трохи виросли в порівнянні з тарифними ставками зарплат в 2019 році, але все одно залишаються низькими - трохи більше мінімальної зарплати у лікарів, а у медперсоналу - менше, ніж мінімальна зарплата.Так, медсестри без категорії отримували 2958 гривень, а отримуватимуть з січня трохи більше, ніж 3200 гривень. Рентген-лаборанти вищої категорії отримували близько 3300 гривень, тепер будуть отримувати трохи більше, ніж 3600 гривень.

Лікарі-хірурги вищої категорії отримували до підвищення 4600 гривень, а після підвищення тарифна ставка склала майже 5100, лікарі інших спеціальностей вищої категорії будуть отримувати 4772 гривні в порівнянні з 4361 гривнями ставки в минулому році.

Якщо порівнювати з зарплатами, які отримали за грудень топ-чиновники, різниця в оплаті праці вражає. Так, хірург вищої категорії має тарифну ставку в 46,8 разів менше, ніж заробітна плата за грудень глави Міністерства закордонних справ Вадима Пристайка. А інтерн з тарифною ставкою в 3800, отримує в 60 разів менше, ніж міністр економіки Милованов.Відзначимо, що зарплата включає в себе ще оплату чергувань, премії та інші надбавки, так що за фактом вона вище тарифної ставки, але в більшості випадків - не набагато.

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...