Хіти тижня. Під ногами Х*йла запалала найжахливіна диктатура Європи: Чеченські медики, незважаючи на страшні погрози, влаштували бунт

14 травня медики центральної лікарні Гудермесського району Чечні влаштували мітинг біля медзакладу, скаржачись на те, що у них брак засобів індивідуального захисту і їм самим доводиться їх купувати, також вони поширили повідомлення про це в месенджерах і соцмережах. Про це повідомляє російська Новая газета“, зазначають Патріоти України.

Один корпус Гудермесської лікарні був перепрофільований під відділення для прийому хворих коронавірусом, що викликало емоційну реакцію у лікарів. Крім повідомлень про брак масок, рукавичок, окулярів та спецодягу, медики говорили про те, що одна з їхніх колег померла від COVID-19.


На одному з аудіоповідомлень жіночий голос говорить про те, що невідомо, що робити далі і що жінці дуже страшно.

“Я не розумію, що робити. Це страшна картина, що вони говорять. Завтра з 9 ранку будуть поспіль привозити хворих. Цей, як божевільний, не дає Султану (мабуть, мається на увазі заступник головного лікаря Гудермесської ЦРЛ Султан Бекмурзаєв) слова сказати. Я не розумію, я не знаю. Він каже, якщо хочете – звільняйтеся, я нічого не можу зробити”, – йдеться на запису.

На двох відео, знятих вранці 14 травня, видно, що біля приймального відділення лікарні стоять кілька машин швидкої допомоги. Водій знімає чергу з них.

“Ось ви кажете, що все закінчилося. А ось дивіться, як все закінчилося”, – каже чоловік.

На іншому відео – чотири машини швидкої допомоги, які, очевидно, привезли пацієнтів для госпіталізації. Їх зустрічають медики в звичайних легких халатах із синтетичної марлі, на їхніх обличчях – марлеві маски. З однієї машини виходять три жінки, мабуть, ті, кого госпіталізують. В одної з них на обличчі маска. Вони йдуть до входу в приймальне відділення лікарні. Зйомка зроблена з вікна одного з кабінетів самої медустанови.

У сюжеті телеканалу “Грозний” три медсестри і два лікаря вибачилися за те, що “підняли паніку” і заявили, що засоби захисту в лікарні були, але вони про це не знали. Медсестра Марха Ібрагімова вибачилася за поширення інформації про смерть лікаря Барет Баудинової. У сюжеті син медика говорить про те, що мати жива і перенесла інсульт. Ібрагімова пояснила повідомлення про її смерть тим, що була налякана і “здійснила необдуманий вчинок”.

Один із лікарів, який виступав за те, щоб лікарні надали засоби захисту, Аюб Налаєв у сюжеті сказав, що на зборах медикам повідомили про наявність їх у лікарні і додав, що їм “не варто було так сильно турбуватися” і вони “підняли проблему, якої у них немає”. Його колега сказав, що “потрібно було спочатку переконатися у відсутності засобів захисту.

Медсестра Мадіна Сельмурзаєва заявила, що “піддалася загальній паніці” і тому розіслала аудіоповідомлення в месенджерах.

“Це мої повідомлення, я попереджала своїх дівчат, що ми повинні будемо працювати з COVID-19. Щодо засобів захисту ми не знали, виявляється, вони в лікарні були. Ми злякалися, ми не готові були, паніка була”, – сказала вона.

На питання журналістки про те, чи працювала медсестра із зараженими, вона відповіла негативно і додала, що поки вони в лікарню не надходили. Інша медсестра підтвердила слова колег про те, що не знала про запаси в медустанові і сама не повинна була працювати з інфікованими.

У сюжеті показується, що зараз в лікарні є безліч коробок з масками, рукавичками, окулярами та іншими засобами захисту. Втім, невідомо, чи були вони на момент розсилки повідомлень і протестів медиків. У тому, що персонал “не знав про їх наявність” звинуватили головного лікаря лікарні Ільяса Енганоєва.

Як повідомляє “Кавказский Узел“, лікарню відвідав спікер парламенту Чечні Магомед Даудов і дорікнув лікарів у тому, що вони “поширювали чутки і розпалювали смуту”. Після візиту чиновника головного лікаря звільнили, а на його місце призначили колишнього міністра охорони здоров’я Чечні Шахіда Ахмадова. У МОЗ республіки заявили, що колишній головний лікар залишив посаду за власним бажанням.

Керівництво лікарні погрожувало “провокаторам” звільненням, а їхнім сім’ям – виселенням із Чечні, при тому що раніше так робили лише з сім’ями бойовиків. Медсестру Сельмурзаєву відправили зі збереженням зарплати “пережити пандемію вдома”. У той же час лікар-рентгенолог за свої слова був звільнений і тепер колеги просять главу республіки Рамзана Кадирова відновити його на роботі.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...