Хіти тижня. Під Тернополем археологи знайшли останки кількох людей - поруч з дівчиною була дитина (фото, відео)

У селищі Залізці Тернопільської області археологічна експедиція виявила поховання XVII - початку XIX століть, в якому було десять людських скелетів, серед них - останки священика, дівчини і дитини. Про це повідомляє "Суспільне", публікуючи фото і відео з місця знахідки, передають Патріоти України.

Розкопки проводяться біля костелу святого Антонія, де в 16-17 столітті був центр селища Залізці та цвинтар. Археологи, вивчаючи давню локацію цього сакрального місця, знайшли, зокрема, поховання священика, якому, судячи по черепу, було більш ніж 30 років.

"Він був похований в ризах, в сутані з нашитою бронзової іконою з емалями. Як ми вже визначили, це була Ченстоховська або Белзськая Богородиця. Так само у нього була вервиця, від якої залишилися хрестик і намистина", - повідомив журналістам археолог, керівник експедиції, директор місцевого краєзнавчого музею Василь Ільчишин.

Також під час розкопок було виявлено скелет дівчини, яка померла у віці близько 20 років. Ймовірно, вона ревною віруючою - на грудях у неї був дерев'яний хрест з прикріпленим свинцевим розп'яттям. Палець дівчини був прикрашений бронзовим перснем зі скляними камінчиками.

Недалеко від дівчини і священика було поховано дитину. Знахідки вивчатимуть антропологи в Києві і Тернополя, згодом вони повернуться в музей в Залізцях.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...