Хіти тижня. Підводні археологи розгадали таємницю зникнення героїчної британської субмарини, котра наводила жах на флоти Італії та Третього Рейху у Середземномор'ї

Британський підводний човен ще три роки тому знайшли археологи з університету Мальти.

Уламки, які виявили на морському дні недалеко від Мальти, належать британському підводному човну, який потонув у квітні 1942 року, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Британський підводний човен ще три роки тому знайшли археологи з університету Мальти. Нові дослідження дозволили встановити, що це – малий підводний човен Urge U-класу, який підірвався на міні. Човен здійснив кілька успішних походів в Середземному морі. Вона потопила або пошкодила кілька бойових кораблів і торгових суден нацистської Німеччини і фашистської Італії, висаджувала бійців спецназу і розвідників в тил противника.

Підводний човен повинен був здійснити перехід в Олександрію і, ймовірно, підірвався на італійській або німецькій міні 27 квітня 1942 року. Човен затонув дуже швидко, не залишивши шансу на порятунок нікому44-х осіб, які знаходилися на борту, включно з військовим кореспондентом.

Як розповідає провідний дослідник Тіммі Гамбіно, пошукову операцію підтримав онук командира човна Томкінсона. Те, що вдалося виявити в передбачуваному районі загибелі субмарини, підходило під її опис з одним «але» – корпус виявився коротшим.

«Ми використовували апарат з дистанційним управлінням. Зняте ним відео майже відразу дозволило сказати, що це підводний човен U-класу. Інші деталі привели нас до висновку, що це саме Urge. Відмінності в довжині пояснюються тим, що вибухом міни відірвало носовий відсік. Якщо не брати до уваги пошкодження носової частини, останки човна перебувають у чудовому стані. Він тримається дуже рівно і гордо на морському дні курсом на Олександрію, куди отримав наказ слідувати», – зазначає Гамбіно.

На квітень майбутнього року намічена церемонія, на якій місця загибелі Urge буде присвоєно статус військового поховання. Археологи сподіваються, що в урочистостях візьмуть участь нащадки командира підводного човна і членів екіпажу.

Все для фронта, все для перемоги: Український виробник пластикової тари залучив ветеранів авіабудування та організував виготовлення далекобійних БПЛА

вівторок, 30 квітень 2024, 9:05

В ангарі на заході України кілька десятків робітників збирають безпілотники, які використовують для нанесення ударів в далекому тилу Росії, оповідає Своїм читачам The Wall Street Journal . Власник заводу з виготовлення дронів попросив не розголошувати...

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...