Хіти тижня. Підзаробити на здоров'ї українців: У магазинах та на ринках виявили небезпечне підроблене масло, названо марки

Під час перевірки виявилося, що виробників, адреси яких вказані на обгортці масла-підробки, взагалі не існує.

В українських магазинах і на ринках продовжують продавати підроблене масло. Фальсифікат навіть потрапляє до їдалень дитячих садків. Про кілька таких випадків розповіли на сайті Держпродспоживслужби, передають Патріоти України.

Зокрема у Житомирській області під час перевірки одного із закладів роздрібної торгівлі здійснили відбір зразка масла із маркуванням: 73% жиру, виготовлене ТОВ "Терен Про". Воно виявилося підробкою.

"Результати лабораторних досліджень свідчать, що масло не відповідає вимогам за змістом метилових ефірів жирних кислот. Крім того, встановлено, що суб'єкт господарювання за вищезазначеною адресою не зареєстрований як потужність із виробництва масла", – повідомили у пресслужбі.

А у Вінницькій області на прилавках магазинів виявила масло "Карпатське" 73% жиру. На етикетці зазначалося, що виробником є ТОВ "Коломийський молочний завод". "Перевірка встановила, що на території Івано-Франківської області таке підприємство не зареєстровано як потужність і взагалі не існує", – кажуть у Держпродспоживслужбі.

Фальсифіковане масло вилучили з обігу і в Кіровоградській області – в супермаркетах і харчоблоці дитячого садка. Під час перевірки інспектори взяли зразки трьох марок. У торгових точках міст Кропивницький і Долинське – масло "Селянське" (73% жиру виробництва ТОВ "Вівальді Д") і "Вершкова долина" (72,6% жиру виробництва ДП "Старокостянтинівський молочний завод"). А на харчоблоці дитсадка у Знам'янці – вагове масло жирністю 72,5% виробництва ТОВ "Хеппі Мілк Плюс".

"У всіх зразках виявлено невідповідність вимогам нормативної документації за тригліцеридним складом молочного жиру, що є порушенням законодавства про безпечність та якість харчових продуктів та, відповідно, розцінюється як фальсифікація. До того ж один зі зразків (ТОВ "Хеппі Мілк Плюс") не відповідав вимогам за фактичними мікробіологічними показниками, причиною чого могло стати порушення температурного режиму під час зберігання", – розповіли у відомстві.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...