Хіти тижня. Після понад 100-ліття під водою: Як зараз виглядає легендарний "Титанік" (фото, відео)

​Це британський трансатлантичний пароплав, який був найбільшим судном у світі на момент свого будівництва. Корабель затонув у 1912 році в північній частині Атлантики під час свого першого і єдиного рейсу після зіткнення з айсбергом.

"Титанік" у 1912 роціВперше в історії "Титанік" зняли у якості 4К. Дослідники занурилися на глибину в майже 4 кілометри, щоб дізнатися, в якому стані зараз перебуває корабель, який затонув понад 100 років тому.

Кадри робили для документального фільму, який знімала компанія Atlantic Productions, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Загалом команда драйверів здійснила п’ять занурень. На фото та відео видно, що затонулий корабель перебуває в поганому стані. Почали руйнуються навіть ті частини, які до цього були добре збережені. Найбільше згнив пароплав з правого борту. Експерт Паркс Стівенсон назвав кадри "шокуючими".

"Ванна капітана є улюбленим зображенням серед ентузіастів "Титаніка", але її вже немає", — заявив Паркс Стівенсон.

Ванна капітана на "Титаніку"

"Титанік повертається до природи", – додав Стівенсон. Руйнування залишків корабля пов’язане з океанічними течіями, сольовою корозією та впливом мікроорганізмів.

Як зараз виглядає "Титанік":

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...