Хіти тижня. Південну Пальміру атакують небезпечні плазуни (фото, відео)

В Одесі справжнє нашестя змій — жителі скаржаться на те, що досить часто стикаються з плазунами, як вдома, так і на вулиці.

Так одеситка Ірина, яка живе в багатоповерхівці по вулиці Пишоновской, увійшовши в туалет, зіткнулася зі змією. Жінка сильно злякалася і почала шукати допомоги у сусідів будинку, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

"У мене був шок. Фото зробила дуже швидко і виклала на форумі будинку (добре, що такий є!). Невдовзі і господарі з'явилися. Виявилося, що гість, якого не чекали, завітав до нас від сусідів знизу. Однак реакції спочатку ніякої не було: живіть з нею, як хочете. Мовляв, у них є ще змії... Господарі, дійсно, пристойні люди, але що у них таке вдома, ніхто не знав", — повідомила Ірина.

Невдовзі переляк, емоції і відчай відступили. Дівчина викликала службу, яка і прибрала "гостю" з житла.

Яким чином тварина потрапила у квартиру — загадка навіть для рятувальників. Як розповіли в зоопарку, їм відомі випадки, коли мешканці виявляли змій у себе в квартирах.

"Це пов'язано з тим, що люди купують екзотичних тварин, але не завжди правильно доглядають їх. Змії, як правило, не отруйні", — прокоментували фахівці.

За словами зоозахисників, найчастіше городян "відвідують" нешкідливі домашні полози, яких можна впізнати по яскравому забарвленню і досить великій довжині. Полози не можуть переміщатися далеко від будинку, а значить, його власники живуть у вашому або сусідньому під'їзді. Ці змії нерідко вибираються з відкритого вікна квартири своїх господарів і переповзають по карнизу на сусідній балкон. Крім того, вони можуть потрапити в "чужу квартиру" через вентиляційну шахту.

Тим часом плазун всерйоз налякав відпочиваючих на популярному одеському пляжі Ланжерон.

Судячи з опублікованого відео, рептилія сама була перелякана і, схоже, вона більше боялася людей, ніж навпаки.

В одеському Центрі Південного НДІ морського і рибного господарства та океанографії вважають, що до морського узбережжя могли припливти прості вужі, які абсолютно нешкідливі. Винятком може стати тільки сезон парування, який проходить навесні.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...