Хіти тижня. Північ стане півднем: Вчені підтвердили прогнози Нострадамуса і сивіли Ерітрейської

За словами вчених, за всю історію існування Землі, а це 4,5 млрд років, зміна магнітних полюсів на протилежні відбувалася 183 рази.

Багато віщунів минулого, зокрема Нострадамус і сивіла Ерітрейська передбачали зміну полюсів на планеті Земля. Їх пророцтва мають під собою наукове обгрунтування. Про це пише Barents Observer, передають Патріоти України.

На відміну від географічного північного полюса північний магнітний полюс, на який орієнтовані наші компаси, не є фіксованим. Він рухається з досить великою швидкістю, яка в останні роки збільшується. "До 2040 року всі компаси, ймовірно, будуть вказувати на схід від дійсної півночі. Останні 350 років магнітна північ поневірялася по одній і тій самій частині Канади", - розповів науковий співробітник Британської геологічної служби Кьяран Бегган.

При цьому останнім часом блукання магнітного поля помітно прискорилося. Так, з 1990-х рр. швидкість такого переміщення виросла в чотири рази і склала 50-60 кілометрів на рік. За словами вчених, за всю історію існування Землі, а це 4,5 млрд років, зміна магнітних полюсів на протилежні відбувалася 183 рази. І це тільки за останні 80 млн років, що за мірками Всесвіту зовсім невеликий термін. Останній такий розворот тривав 22 тис. років, а стався він 780 тис. років тому.

Щоравда, вчені зазначають, що в ряді випадків магнітне поле Землі переверталося в рази швидше - всього за кілька століть. Небезпека такого процесу полягає в тому, що при інверсії магнітне поле слабшає. Адже саме завдяки йому у Землі є атмосфера, океани і, як наслідок, життя.

Дослідження вчених показує, що за останні 200 років магнітне поле Землі стало слабкішим на 10%. Разом зі зміщенням північного полюса це може говорити про майбутню інверсію магнітних полюсів. Згідно останнім оновленням Всесвітньої магнітної моделі (WMM) північний магнітний полюс Землі з безпрецедентною швидкістю зміщується в бік Сибіру. За останні 20 років швидкість північного магнітного полюса зросла з 10 до 50 кілометрів на рік.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...