Хіти тижня. "Плакали" 4 тис. доларів зарплати: У Раді прийняли рішення по виплатах учителям

Бюджетний комітет Верховної Ради відхилив пропозиції освітнього комітету щодо збільшення на 5,1 млрд грн видатків на підвищення оплати праці педагогів у 2020 році. Про це повідомила народна депутатка від політичної фракції "Голос" Інна Совсун на Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

За її словами, додаткові гроші мали скеровуватися на підвищення зарплатні найменш захищеним категоріям педагогічних працівників: вихователям дитсадків і молодим вчителям.

"Також вчора ми почули заяву від профільного міністра (міністерка освіти Ганна Новосад. – Ред.) про те, що збільшення заробітних плат педагогам має покриватися за рахунок місцевих бюджетів. На жаль, це є свідченням відсутності чіткого і зрозумілого підходу щодо вирішення питання з оплатою праці вчителів", – наголосила Совсун. Як висновок – проєктом Держбюджету на 2020 рік не передбачено підвищення зарплат освітянам.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...